1 min read

Rekruttering og Næring- og studieprogramråd

Rekruttering og Næring- og studieprogramråd

Mine første uker som daglig leder og DERES representant på NTNU har vært travle. Jeg har blitt kjent med mange av våre verdifulle medlemmer, universitetskolleger og studenter. Sammen jobber vi for å sikre kapasitet, kvalitet og innovasjon i næringen. Dette er en oppdatering fra våre fokusområder.

Rekruttering. Dette året har vi mye å være stolte av. Som et resultat av vellykket kommunikasjon har NTNUs sivilingeniørstudium for bygg og miljø fått hele 1569 søkere, og kvinneandelen har økt til mellom 30-40%. Samtidig merker vi at færre i Norge velger realfag på skolen og barnekull blir stadig mindre. Også innføring av skolepenger for søkere utenfor EU vil påvirke antall ferdigutdannede kandidater i årene fremover.

Vi jobber videre med rekruteringen til næringen og inviterer våre medlemmer og deres kommunikasjonsledere inn i Kommunikasjons-fagråd. Dere sitter på mye kompetanse og sammen vil vi nå bredere ut til studenter, elever og næringen året rundt. Ta kontakt.

Næring og Studieprogramrådet. Med bærekraft, digitalisering og ny teknologi i fokus er samarbeidet mellom NTNU, næringslivet, studentene og myndighetene avgjørende. I HØST:

 


- Deltar våre medlemmer i fornyelse av Sivilingeniørstudier på masternivå. TAKK!


- BM-dagen med tema «AI4Real» er 7 november og får plass til enda flere bedrifter i år. For å opprettholde aktiviteten hele året inviterer vi medlemmene til HR-fagråd. Ta kontakt!


- Årets Topplederforum ledes av NorwAI i år, hvor effektiv bruk av AI i egen organisasjon blir tema for workshop.


 

Mange av dere har også ønsket mer samarbeid om og en arena for innovasjon. Sammen med IV fakultetet vil vi jobbe mer målrettet fremover med å bringe innovasjon og forskning ut i næringslivet. Følg oss på LinkedIn og Instagram.

Styremote_6.09.2023

STYRET fra næringslivet: Eli Grimsby (Oslobygg KF), Randi B.Svånå (Asplan Viak AS), Turid Ødegaard (Rambøll), Guro Grøneng (NGI), Birger Steffensen (Bane NOR)

 

25 år og nytt navn

25 år og nytt navn

I forbindelse med sitt 25-års jubileum annonserer Næringslivsringen et nytt kapittel i sin historie. Organisasjonen, som lenge har vært en brobygger...

Read More
Bygg- og miljødagen og topplederforum går snart av stabelen!

Bygg- og miljødagen og topplederforum går snart av stabelen!

november er endelig BM-dagen og topplederforum på NTNU tilbake igjen, og i år har vi gått for et av årets mest aktuelle tema: Kunstig intelligens.

Read More
Tid for å gjøre en forskjell

Tid for å gjøre en forskjell

Skanska kunne spare 80% av gips ved hjelp av AI-verktøy som lager «puslespill» av gipsplater med minst mulig kapp. Både bærekraftig og lønnsomt....

Read More