HVORDAN JOBBER

BYGGERINGEN?

 

Byggingeniør_bachelorutdanning_jente og gutt
Foto: Geir Mogen/NTNU

Aktiviteter

 

Rekruttering til studiene

Siden 1999 har vi jobbet med rekruttering til bransjen til tross for flere nedgangsperioder. Med rundt 300 masterstudenter årlig (inkludert de som kommer fra bachelor studier) – og høy kvalitet på søkerne – har vi gang på gang snudd trenden. NTNU-fusjonen har også vært viktig, med 180 bachelorstudenter årlig som bidrar til vårt voksende samfunn.

Rekrutteringsmål

Våre langvarige prosjekter har en klar visjon - å øke rekrutteringen til studiet. Fra å tiltrekke flere jenter til bygg, til å fokusere på tematiske satsinger som transport og vann, har vi alltid hatt fingeren på pulsen. Våre årlige undersøkelser bekrefter at sommerjobber og rekrutteringsarrangementer er essensielle for å tiltrekke nye talenter.

Næringslivet inn i undervisning

Næringslivet sitter med verdifull kompentanse og har mye å bidra med i undervisningen.

Mellom 2019 og 2024 har vi samarbeidet med NTNU for å fornye byggstudiet. Målet? Å skape et studieprogram som svarer til både industriens behov og studentenes forventninger. Resultatet? Et engasjerende, relevant og fremtidsrettet studieprogram.

Samhandlingsarena

BM dagen: Norges største rekrutteringsarena og fagkonferanse for kommende byggingeniører.

Topplederforum

Årlig inviterer Dekan for Fakultetet for Ingeniørvitenskap Olav Bolland til et Topplederforum i samarbeid med NRL. Toppledere fra bygg, anlegg og eiendomsbransjen får innblikk i hva som rører seg i bransjen, innovasjon, hvordan NTNU kontinuelig forbedrer byggstudiene og hvordan er situasjonen med rekruttering til næringen. Vi merker vi at færre i Norge velger realfag på skolen og barnekull blir stadig mindre. Også innføring av skolepenger for søkere utenfor EU vil påvirke antall ferdigutdannede kandidater i årene fremover. Disse utfordringer kan ingen bedift eller utdanningsinstitusjon løse alene. Derfor Byggeringen. 

Samarbeid med studenter

Studentforeningene H. M. Aarhønen og Tim & Shænko er ikke bare samarbeidspartnere; de er hjertet i vår ring. Deres engasjement og innovative ideer driver oss fremover og sikrer en lys fremtid for hele bransjen. Linjeforeninger arrangerer blant annet mange bedriftspresentasjoner som for de fleste studenter er første møte med næringen.

Vi vet at trivsel er nøkkelen til suksess. Derfor har Byggeringen støttet sosiale aktiviteter som har blant annet bidratt til en imponerende gjennomføringsrate på 95-99%.

38904569894_4ea404fdf8_k
Foto: Geir Mogen/NTNU

Fem gode grunner 

Til å bli med i Byggeringen

 

  • Egen representant på Norges største universitet som står for 60% av alle kommende byggingeniører i landet

  • Tilgang til fremragende forskning og innovasjon (hundrevis av forskningsprosjekter, som dere kan være med på eller lære om)

  • Samarbeid med studenter, bli prioritert under studentarrangement (BM-dagen har plass til bare 62 stands) og sammen med linjeforeninger bidra til en sosial og inkluderende studie

  • Muligheten til å påvirke studieprogrammet og bli involvert i undervisningen

  • Muligheten til å påvirke rekruttering til næringen og til egne bransjer

Årsrapporter 

2023

 

BLI MEDLEM I BYGGERINGEN

Unike medlemskap for bedrifter og bransjeaktører

Les mer