1 min read

Entreprenører om rekruttering av nyutdannede

Entreprenører om rekruttering av nyutdannede

I løpet av det siste året har vi hørt mye om nedgangen i byggenæringen. Dette har ført til mange spørsmål fra studenter om rekrutteringssituasjonen. Derfor har vi kontaktet noen av våre medlemmer for å høre deres erfaringer og synspunkter. Vi spurte dem:

Er rekrutteringen av nyutdannede byggingeniører påvirket av den siste årets nedgang?

 

PS: Følg med i september når vi publiserer resultatene for årets spørreundersøkelse for nyutdannede :)

Backe_Anita_Linde

ANITA LINDE
Leder kompetanseutvikling, Backe Entreprenør AS
 

Selv om det er nedkonjuktur jobber ikke vi i Backe annerledes enn tidligere ift studentrekruttering. Studenter er en viktig målgruppe for oss, selv om vi har en liten nedgang i antall sommerstudenter vi har inngått avtale med denne sommeren.

Nyutdannede ingeniører og sivilingeniører rekrutteres i stor grad gjennom sommerstudentprogrammet. For oss er det viktig å møte fremtidige nyutdannede allerede i studietiden, slik at vi blir kjent med studentene og ikke minst at de får innblikk i et spennende fremtidsyrke og får muligheten til å bli kjent med oss i Backe som selskap og som fremtidig arbeidsgiver.

 

AF_Annette_Strøno

Annette Strøno
Leder HR og  Rekruttering, AF Gruppen  
 

Det er krevende tider i deler av bygg- og anleggsnæringen og det påvirker også oss i AF Gruppen. I vår byggvirksomhet har vi rekruttert både sommerstudenter og nyutdannede, men i noe mindre skala enn foregående år. AF Anlegg, en av AF Gruppens største enheter, har fått flere store prosjekter og har et større behov for både sommerstudenter og nyutdannede i tiden fremover.  Vi rekrutterer omtrent like mange studenter på Bachelor som på Master-nivå. Det som er aller viktigst i rekrutteringen er kandidatens innstilling, holdning og motivasjon.

 

Christian_Scheen_Skanska

Christian Scheen

Rekrutteringssjef, Skanska Norge

 

De siste årene har vi vunnet flere store prosjekter, som har gitt oss en høy og solid ordrereserve. Som en følge av dette har vi ansatt veldig mange nye medarbeidere, og mange av dem kommer rett fra høyskoler og universiteter. Skanska er alltid på jakt etter unge, flinke folk, og i fjor ansatte vi over 50 nyutdannede og i år ligger vi an til å ansette like mange. Majoriteten er byggingeniører, men vi ansetter også ingeniører innenfor en rekke andre fagretninger. De fleste av våre nyutdannede får rollen som prosjektingeniører, men det er også flere som går inn i stab- og støttefunksjonene våre som rådgivere.

 

 

LES OM SPØRREUNDERSØKELSEN FOR NYUTDANNEDE 2023 HER

Fornyelse av masterstudiene på bygg ved NTNU

Fornyelse av masterstudiene på bygg ved NTNU

NTNU er i avsluttende fase av fornyelsesprosjektet av masterstudiene på bygg, og har invitert inn deltagere fra byggenæringen og fra NTNU til å...

Read More
Ny daglig leder i Byggeringen

Ny daglig leder i Byggeringen

Styret i Byggeringen har ansatt Katja Samara som ny Daglig leder. Katja kommer fra stillingen som leder for forretningsutvikling i Loopfront, hvor...

Read More
NG Group blir medlem av Byggeringen

NG Group blir medlem av Byggeringen

Samarbeidsforumet Byggeringens nyeste medlem, NG Group, skal øke fokuset på resirkulering, rehabilitering og ombruk i byggebransjen: – Markerer...

Read More