1 min read

Tid for å gjøre en forskjell

Tid for å gjøre en forskjell

Skanska kunne spare 80% av gips ved hjelp av AI-verktøy som lager «puslespill» av gipsplater med minst mulig kapp. Både bærekraftig og lønnsomt. Under årets BM-dagen ble AI-fremtiden for vår bransje debattert. Vi har spennende tider foran oss!

Christoffer Hernæs fra Skanska Digital pekte på et gullgruvepotensial gjennom smartere databruk og samarbeid. Tenk på det – innovasjon som ikke bare er kult, men som også lønner seg! Signe Riemer Sørensen fra Sintef kastet lys over teknologiens rolle i næringen og viktigheten av å tilpasse seg raskt. Hun snakket om teknologiens magi – og det er jo nettopp det, magisk!

Tomas Levin fra Statens Vegvesen utfordret oss til å se teknologisk endring som en evolusjon. Det handler ikke om å erstatte mennesker, men om å utvikle oss sammen med teknologien. Og ja, vi diskuterte reguleringens rolle i denne teknologiske æraen, der balansen mellom innovasjon og regulering er nøkkelen.  

Bærekraft ble også diskutert – det handler om å skape reell verdi. Og AI? Det er på vei til å bli en game-changer i å demonstrere nettopp dette. Nå er tiden for nøyaktighet og smarte digitale løsninger.

Oppfordring til studentene fra panelet: Bli med i denne spennende reisen! Vår bransje trenger din nysgjerrighet og dine friske ideer. La oss forme fremtiden sammen, der AI er en stor del av vår daglige virksomhet. Det er tid for endring, tid for innovasjon, og mest av alt, tid for å gjøre en forskjell!

 

AI-bmdagen 

Rekruttering og Næring- og studieprogramråd

Rekruttering og Næring- og studieprogramråd

Mine første uker som daglig leder og DERES representant på NTNU har vært travle. Jeg har blitt kjent med mange av våre verdifulle medlemmer,...

Read More
Topplederforum med NTNU og NorwAI

Topplederforum med NTNU og NorwAI

Dekan for IV fakultetet Olav Bolland inviterte til årets topplederforum 7. november. Toppledere fra bygg, anlegg og eiendomsbransjen fikk innblikk i...

Read More
Årets spørreundersøkelse blant nyutdannede 2023

Årets spørreundersøkelse blant nyutdannede 2023

Årlig gjennomfører vi en spørreundersøkelse blant ferdigutdannede byggingeniører (både bachelor og master) - for å hjelpe oss med å forstå og...

Read More