2 min read

Ny daglig leder i Byggeringen

Ny daglig leder i Byggeringen

Styret i Byggeringen har ansatt Katja Samara som ny Daglig leder. Katja kommer fra stillingen som leder for forretningsutvikling i Loopfront, hvor hun er også medgründer. Hun er utdannet Cand.mag i økonomi. Katja vil tiltre stillingen som daglig leder fra 1. juli 2023.

Vi i styret er glade for å ha funnet en god etterfølger etter Lillian Fjerdingen som har hatt denne rollen de siste 14 årene. Lillian bestemte seg allerede våren 2022 for å fratre stillingen som daglig leder, en rolle hun har ivaretatt i en lang periode og nå ønsker å gi videre for å gi rom for nye tanker, ideer og perspektiver. Styret er svært takknemlig for hvordan Lillian har vært med å utvikle og forme Byggeringen slik at den i dag fremstår som en svært sterk enhet for å videreføre sin samfunnsoppgave.

Med sin bakgrunn og erfaringer er Katja Samara godt rustet til å lede Byggeringen og bidra til å styrke samarbeidet mellom Næringslivet og NTNU. Byggeringen står foran viktige oppgaver og vil blant annet være en sentral medspiller for å bidra til fornyelse av fremtidens teknologiske utdannelse ved NTNU og for å opprettholde NTNU Bygg og Miljøteknikk, som det viktigste studiestedet for teknisk utdannelse for ingeniør og sivilingeniører i Norge.

Katjas kompetanse, ledererfaring og dedikasjon gjør at hun har de kvaliteter som skal til for å bygge bro mellom næringslivet, utdanningssystemet og myndighetene. Dette er sentralt for å sikre en relevant og bærekraftig utdannelse for fremtidens ingeniører når utdanningen stadig raskere må tilpasse seg nye samfunnsutfordringer. Noen av de viktigste utfordringene er å legge til rette for at utdannelsen ivaretar bærekraftperspektivet, digitalisering og kunstig intelligens.  Byggenæringens behov for kompetanse innen disse områdene er stort og ikke minst krever det betydelig fleksibilitet og prioritering i forhold til basiskunnskaper og nye områder for å bruke denne kompetansen. Dette budskapet skal også nå ut til ungdommer, foreldre og skolesystemet for å formidle viktigheten av å velge en utdannelse som tar hensyn til disse områdene og som kan bidra til å løse samfunnsutfordringer. Ved å kommunisere dette budskapet kan Byggeringen bidra til å øke interessen og forståelsen for betydningen av å utdanne seg innen tekniske fag og dermed rekruttere flere talentfulle unge mennesker til disse studiene. Påvirkning av myndigheter for å opprettholde og videreutvikle kvalitetene til NTNU er også viktig for å sikre at NTNU kan fortsette å være en ledende institusjon for teknisk utdannelse. Dette krever et sterkt engasjement og samarbeid mellom Byggeringen, NTNU og myndighetene. Styret er sikker på at Katja er den rette til å ta på seg dette ansvaret, sier styreleder Turid P Ødegaard.

“Dette er en drømmejobb. Det å få lov til å lede et så viktig samfunnsoppdrag er et privilegium. Skal Norge kunne møte de krav til endinger i samfunnet er Næringslivet og Byggenæringen helt avhengig av forskning og utvikling av teknologikompetanse som kan brukes i for å møte nye samfunnsutfordringer generelt og for å møte klimakrisen spesielt. NTNU har et unikt utgangspunkt for å være i førersetet for utviklingen av fremtidens ingeniør som bidrar til å løse en av vår tids kanskje største utfordringer”, sier påtroppende leder for Byggeringen Katja Samara.

 

NG Group blir medlem av Byggeringen

NG Group blir medlem av Byggeringen

Samarbeidsforumet Byggeringens nyeste medlem, NG Group, skal øke fokuset på resirkulering, rehabilitering og ombruk i byggebransjen: – Markerer...

Read More
25 år og nytt navn

25 år og nytt navn

I forbindelse med sitt 25-års jubileum annonserer Næringslivsringen et nytt kapittel i sin historie. Organisasjonen, som lenge har vært en brobygger...

Read More
Sommerjobber 2024

Sommerjobber 2024

Relevant sommerjobb er en essensiell del av studietiden for kommende byggingeniører fra NTNU. Vi har sendt ut en enkel spørreundersøkelse til...

Read More