1 min read

Invester i Fremtiden: Hvorfor Gjesteforelesninger bør Prioriteres

Invester i Fremtiden: Hvorfor Gjesteforelesninger bør Prioriteres

I forrige uke var AF Gruppen (AF) så heldige å bli invitert som gjesteforeleser i faget Bygningsmaterialer for 180 førsteårsstudenter på Masterstudiet i bygg- og miljøteknikk. Som entreprenør har vi i AF en unik mulighet, men også viktig rolle i det å bidra til kompetanseoverføring, men også å øke attraktiviteten og fremme rekruttering av ingeniørstudenter.

Gjesteforelesninger gir studentene et innblikk i hvordan teorien brukes i praksis. Ingenting slår praktisk erfaring, og ved å dele våre suksesshistorier, utfordringer og løsninger fra reelle prosjekter, kan vi hjelpe studentene med å koble det de lærer til yrkeslivet. Studentene får på denne måten forhåpentligvis et klarere bilde av hva som venter dem etter studiene og hvordan deres fremtidige arbeid kan bidra til å bygge, og forme samfunnet rundt dem.

Gjesteforelesningen ved NTNU Trondheim ga oss ikke bare en fin inngangsport til å dele vår kunnskap og erfaring, men også til å motivere fremtidens talenter til å velge en karriere innen BAE-næringen, forteller Annette Strøno, HR-sjef Rekruttering & Employer Branding i AF-Gruppen. 

 


image003
IMG_2200
image002
IMG_2201
IMG_2197

Videre skaper vi sterke bånd mellom akademia og næringslivet. Gjennom å være synlige for studentene, bidrar vi til å bygge nettverk, åpne for både praksisplasser og sommerjobber, samt skape arbeidsmuligheter for de som ønsker å satse på en karriere innen bygg- og anleggsbransjen. Dette styrker ikke bare studentenes karrieremuligheter, men gir også AF tilgang til å rekruttere fremtidens talenter – en vinn-vinn-situasjon.

Det handler også om å gi noe tilbake. Vi har alle vært student selv i en eller annen form. Kanskje det var inspirasjon fra bransjen som hjalp oss å finne vår vei i et bredt spekter av karrieremuligheter? I en tid det kan være vanskelig å navigere seg frem og vite hvilket valg som er riktig for en selv? Nå har vi sjansen til å være den inspirasjonen for andre og den må vi som bransje gripe!

 

Gjennom gjesteforelesninger deler AF sin kunnskap, men jeg håper også vi bidrar til å sikre at den neste generasjonen ingeniørerstudenter er klare til å møte morgendagens utfordringer – med utvidet innsikt og masse inspirasjon!

 

Det beste med BM-dagen er å snakke med bedriftene!

Det beste med BM-dagen er å snakke med bedriftene!

BM-dagen ble mildt sagt en braksuksess i år også, med flere hundre studenter og over 60 bedrifter til stede. I etterkant har vi gjennomført en...

Read More
Ekskursjon Budapest 2024 - Bachelorstudenter på bygg

Ekskursjon Budapest 2024 - Bachelorstudenter på bygg

Årets ekskursjon til utlandet for bachelorkullet ved studiet Byggingeniør på NTNU Trondheim ble lagt til Budapest. Dette er første gang ekskursjon i...

Read More
Oversikt studieretninger 2024

Oversikt studieretninger 2024

I mai ble det gjennomført en kartlegging av hvilke studieretninger studentene på Bygg-og miljø studiene har valgt. Resultatene gir bedrifter et...

Read More