SKAP VERDI SOM BYGGINGENIØR

Du blir ikke bare en del av forandringen – du leder den.

Hver linje du tegner og hver plan du utformer bidrar til å forme en ny, spennende og bærekraftig verden. Vær den som definerer fremtiden: bli byggingeniør. 

Det er mulig å oppnå en grad innen byggingeniørfaget ved NTNU i løpet av tre eller fem år. Du kan velge mellom en bachelorgrad i Byggingeniørfag eller en mastergrad i Bygg- og miljøteknikk. De to studieprogrammene har noe ulikt faginnhold.

thisisengineering-raeng-vEoMKBdUIzs-unsplash

Byggingeniør | Bachelor

Vil du planlegge bygg, vei, vann og avløp, og sørge for en grønnere fremtid? Byggebransjen er Norges største fastlandsnæring med en sentral rolle i omstillingen til et bærekraftig samfunn. For utslippsfrie byggeplasser, energieffektive hus og gjenbruk av materialer, må miljøhensyn integreres i byggeplaner.

Les mer om dette studiet

Søk bachelor i byggingeniør nå

 

 

 

 

Sjekk hva du kan bli

bygg- og miljøteknikk  | MASTER

På bygg- og miljøteknikk lærer du om byggene og infrastrukturen som vi alle bruker daglig. Som sivilingeniør innen dette feltet innebærer dette blant annet å utvikle smarte og miljøvennlige bygg, sørge for rent vann og energi, løse storbyenes trafikkproblemer og å konstruere trygge broer og tunneler.

Les mer om dette studiet 

Søk master i bygg- og miljøteknikk nå

b

 

 

 

Sjekk hva du kan bli

Næringslivsringen

Bygg, anlegg -og eiendom næring er Norges største fastlands næring. Den har dannet Næringslivsringen for å  samarbeide aktivt med NTNU om å rekruttere dyktige og engasjerte studenter og står klar for å ta imot ferdig utdannede ingeniører som vil jobbe med bygg, rent vann, vei, jernbane, sprengning av berg, brannsikring, konstruksjon og mange andre spennende ting.

Knapp

Intro NTNU

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed accumsan facilisis molestie. Sed suscipit nunc sed metus viverra, sit amet rhoncus nibh lacinia. Duis gravida mattis neque non ullamcorper.

Knapp

BIBYGG
Bachelor i ingeniørfag, bygg
MTBYGG
Master - 

Bygg- og miljøteknikk

BYGGERINGEN

– Knytter sammen NTNU-studenter og bygg- og miljøteknikkbransjen

Bygg, anlegg -og eiendom næring er Norges største fastlands næring. Den har dannet Byggeringen for å samarbeide aktivt med NTNU om å rekruttere dyktige og engasjerte studenter og står klar for å ta imot ferdig utdannede ingeniører som vil jobbe med bygg, rent vann, vei, jernbane, sprengning av berg, brannsikring, konstruksjon og mange andre spennende ting.

NTNU

– Kunnskap for en bedre verden

Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet er et ledende universitet i Norge som fokuserer på tekniske og naturvitenskapelige fagområder. NTNU har en sterk internasjonal profil og tilbyr et bredt spekter av studieprogrammer innen ingeniørfag, naturvitenskap, medisin, samfunnsvitenskap og humaniora. Universitetet legger vekt på tverrfaglig samarbeid og er kjent for å produsere høyt kvalifiserte kandidater som er ettertraktet både nasjonalt og internasjonalt.

Bedrifter som trenger byggingeniører

Norconsult_web Statens_Vegvesen_web-1 Konnekt_web Cowi_web-1 RIF_web Skanska_web BaneNor_web Rambøll_10x6 AF_web
Bedrifter som trenger byggingeniører

Skanska_10x6_farge Norconsult_10x6_farge BaneNor_10x6_farge RIF_10x6_farge Konnekt_10x6_farge Implenia_10x6_farge EBA_10x6_farge Rambøll_10x6_farge-1 AF_10x6_farge-1 StatensVegvesen_10x6_farge bnl-logo-dark

10 kjappe med en framtidig byggingeniør

Studiehverdagen og jobbmuligheter

I en verden som stadig forandrer seg, trenger vi mennesker som kan forme fremtiden med kreativitet, innovasjon og et engasjement for bærekraft. Camilla Cat-Phuong Nguyen går tredje året av mastergraden i bygg- og miljøteknikk. Her svarer hun på 10 spørsmål som du kanskje har om byggingeniørstudiet ved NTNU!

re_komp_DSC04849

Foto: Bennett Reklamebyrå

1. Hvorfor valgte du å ta en master i bygg- og miljøteknikk?

– Først og fremst fordi fagfeltet er så allsidig. Det er mer enn bare konstruksjoner; det handler om alt fra vei, vannkraft, jernbane, kyst, prosjektering, geoteknikk, brann, akustikk, til vann og avløp.

Begrepet miljøteknikk i navnet på studiet refererer til både miljø i betydningen bærekraft og til de omgivelsene du hver dag befinner deg i.

2. Hva har vært mest spennende i studiet så langt?

– Jeg har alltid syntes at estetikk, arkitektur og materialer er interessant. Jeg synes at prosjektarbeid er spennende, og vi har hatt mange kule oppgaver. Et eksempel er da vi skulle prosjektere, kalkulere og til slutt tegne et hus i et dataprogram.

I tillegg er temaet bygningsakustikk veldig spennende!

3. Hvordan lærer dere om bærekraft?

– Vi diskuterer bærekraftige valg i ulike fag. Framtiden handler om rehabilitering, ikke bare nybygg. Det er viktig å tenke bærekraftig i alle ledd.

4. Hvordan er overgangen fra teori til praksis?

– I begynnelsen av mastergradsstudiet vektlegges teoretisk kunnskap. Gradvis blir fagene imidlertid mer målrettede, og man begynner å anvende teorien i praktiske sammenhenger.

5. Hvilke typer praktiske oppgaver kan man forvente i løpet av studiet?

– Vi har for eksempel laboppgaver, som å jobbe med betong som materiale. I ulike fag utforsker vi også praktiske eksempler som blant annet jordskred og brokollapser. Da får vi mulighet til å koble teori med virkeligheten.

6. Hvordan var overgangen fra videregående til universitet?

– Det var en bratt læringskurve i studieteknikk og fag! Man må være ganske forberedt på å feile og lære av det.

7. Hvordan balanserer du studier og fritid?

– Jeg prøver å kun jobbe med skolearbeid på skolen - og ellers holde fritiden min hellig til andre ting som jobb, verv og andre interesser. Det er viktig å ha en balanse!

8. Kan du fortelle om studiekulturen på NTNU?

– Studiekulturen er fantastisk. Mange muligheter, faglige ressurser, og mennesker med samme interesser rundt deg. Vi har en linjeforening for studenter, H.M. Aarhønen, som er 110 år gammel! Den arrangerer alt fra sosiale til faglige eventer.

9. Noen råd til fremtidige studenter?

– Det kan være utfordrende, men om du virkelig brenner for noe, blir du god i det.

10. Hvor kan man jobbe som byggingeniør?

– Du kan jobbe hos entreprenører, rådgivende firmaer, staten og mange andre spennende virksomheter. Karrieredager og bedriftspresentasjoner gir deg en unik mulighet til å knytte verdifulle kontakter med potensielle arbeidsgivere. Gjennom disse arrangementene kan du få innsikt i arbeidslivet direkte fra bedriftene som kan bli din fremtidige arbeidsplass etter endt studium.

NY_siste_re_komp_DSC04903-1

Vurderer du en lignende karrierevei som Camilla?

 

Les mer om mastergradsprogrammet i byggingeniørfaget

Fulltidsstudium, 5 år

 

Les mer om bachelorprogrammet i byggingeniørfaget

Fulltidsstudium, 3 år

 

Sjekk også ut linjeforeningene for studentene:  H.M. Aarhønen & Tim&Shænko