Nyheter

Invester i Fremtiden: Hvorfor Gjesteforelesninger bør Prioriteres

Skrevet av Annette Strøno | Sep 19, 2024 6:25:11 AM

I forrige uke var AF Gruppen (AF) så heldige å bli invitert som gjesteforeleser i faget Bygningsmaterialer for 180 førsteårsstudenter på Masterstudiet i bygg- og miljøteknikk. Som entreprenør har vi i AF en unik mulighet, men også viktig rolle i det å bidra til kompetanseoverføring, men også å øke attraktiviteten og fremme rekruttering av ingeniørstudenter.

Gjesteforelesninger gir studentene et innblikk i hvordan teorien brukes i praksis. Ingenting slår praktisk erfaring, og ved å dele våre suksesshistorier, utfordringer og løsninger fra reelle prosjekter, kan vi hjelpe studentene med å koble det de lærer til yrkeslivet. Studentene får på denne måten forhåpentligvis et klarere bilde av hva som venter dem etter studiene og hvordan deres fremtidige arbeid kan bidra til å bygge, og forme samfunnet rundt dem.

Gjesteforelesningen ved NTNU Trondheim ga oss ikke bare en fin inngangsport til å dele vår kunnskap og erfaring, men også til å motivere fremtidens talenter til å velge en karriere innen BAE-næringen, forteller Annette Strøno, HR-sjef Rekruttering & Employer Branding i AF-Gruppen. 

 


Videre skaper vi sterke bånd mellom akademia og næringslivet. Gjennom å være synlige for studentene, bidrar vi til å bygge nettverk, åpne for både praksisplasser og sommerjobber, samt skape arbeidsmuligheter for de som ønsker å satse på en karriere innen bygg- og anleggsbransjen. Dette styrker ikke bare studentenes karrieremuligheter, men gir også AF tilgang til å rekruttere fremtidens talenter – en vinn-vinn-situasjon.

Det handler også om å gi noe tilbake. Vi har alle vært student selv i en eller annen form. Kanskje det var inspirasjon fra bransjen som hjalp oss å finne vår vei i et bredt spekter av karrieremuligheter? I en tid det kan være vanskelig å navigere seg frem og vite hvilket valg som er riktig for en selv? Nå har vi sjansen til å være den inspirasjonen for andre og den må vi som bransje gripe!

 

Gjennom gjesteforelesninger deler AF sin kunnskap, men jeg håper også vi bidrar til å sikre at den neste generasjonen ingeniørerstudenter er klare til å møte morgendagens utfordringer – med utvidet innsikt og masse inspirasjon!